Címlap
Főoldal | Híreink | Programok | Képviselők | Elnökség | Szervezet | Elérhetőség | Csatlakozás | Fotógaléria

Lakossági fórumok

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Jobbik Budapest

Hazai Pálya

Ajánlott oldalak

MIÉRT ALAKULT MEG A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM-PÁRT

v, 2008-06-01 07:28
A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak volt egy előd szervezete a Jobboldali Ifjúsági Közösség (JOBBIK) amely 1999-ben alakult, és az egyetemeken, főiskolákon működött. Az ifjúsági szervezet azt tűzte zászlójára, hogy az egyetemeken, főiskolákon a nemzeti gondolkodású ifjúságot összefogja. Ennek az ifjúsági szervezetnek a tagjai döntöttek úgy 2002-ben az elbukott országgyűlési választások után, több neves közéleti személy (Witner Mária, Pongrácz Gergely, Tóth Gy László, Lovas István, Usztics Mátyás) kérésére, hogy létrehozzák a Jobbik Magyarországért Mozgalom – Pártot. Ők voltak azok, akik úgy értékelték 2002-ben a politikai helyzetet, hogy feltétlenül szükség van egy új nemzeti politikai párt létrehozására. Két okból is. Egyrészt, hogy mára a jobboldalon működő pártok eredendükből vagy felépülésükből következőleg nem képesek, illetve nem hajlandóak maradéktalanul képviselni a nemzeti értékeket, érdekeket. Úgy vélték, hogy a MIÉP-ben 2002-ben elindult egy belső bomlás és egyre lejjebb sülyed a politikai palettán, ahonnan már nem lesz képes újra felemelkedi. A Fidesz pedig egy olyan politikai párt, melynek eredendője liberális volt. Egy SZDSZ-hez köthető szervezet volt és mind személyi állományát, mind a kapcsolat rendszerének egy jó részét a mai napig nem tudta gyökeresen kiirtani magából. Sok esetben olyan döntéseket nem hajt végre, vagy nem hajtott végre kormányon, amelyre feltétlenül szükség lett volna a kultúra, oktatás vagy média területén. Az elmúlt években pedig sok lehetőséget nem önhibájából, hanem direkt elszalasztott és cserbenhagyta az embereket. Ezért gondolták azt neves barátaink, hogy egy olyan kőrből kell megszületni az új nemzeti pártnak, amelynek tagjai alapítói nem lehetnek életkorúkból fakadóan sem érintettek semmilyen ügynök ügyben, vagy az elsikkasztott rendszerváltás végrehajtásában. Ez volt az a történelmi küldetés, amelyet ezek a neves barátaink akasztottak a vállunkra és így kezdődött a Jobbiknak, mint politikai pártnak megszervezése és 2003. október 24-én az alapítása.

Kampány segítő

Kérjük, aláírásával támogassa mielőbb a hivatalos
képviselőjelöltté váláshoz szükséges 500 ajánlás
összegyűjtését!

A Jobbik aláírásgyűjtő helyei Zuglóban:

▪ Budapest XIV. kerület, Jobbik-iroda, Komócsy utca 5.,
hétköznaponként 12-18 óráig
(kapucsengő: Czeglédi János, iroda)

▪ Budapest XIV. kerület, Nemzeti Klub, Fogarasi út 8., hétköznaponként 15-19 óráig
(80-as trolibusz Várna utcai megálló)

▪ Budapest XIV. kerület, Jobbik-stand, Cserepesház előtt,
keddenként és péntekenként 15-18 óráig

▪ Budapest XIV. kerület, Jobbik-stand,
Bosnyák téri piac előtt, szerdánként, csütörtökönként
és péntekenként 10-14 óráig, szombatonként 8-12 óráig

▪ Ajánlási szándékát a 06-70-372-30-49, a 06-70-379-91-02 és a 06-70-943-13-32 telefonszámvalamelyikén jelezheti, és házhoz megyünk.

Tagfelvétel

Elérhetőségeink