A nagy Fidesz-MSZP összeborulás titkai Zuglóban

Tegnap valami olyasmi történt a zuglói önkormányzatban, amire a derék fafűrészekkel szembeni ligetvédők még legrosszabb városligeti rémálmukban sem gondoltak. Az MSZP látszólag váratlanul meghozta döntését a zuglói testületi ülésen csütörtökön, és ígéretével ellentétesen, összeborult a nagy ellenség Fidesszel.
Olyan egyoldalú együttműködési megállapodást kötöttek a Városliget Zrt.-vel, amelyet a Városliget Zrt. nem is látott, mert a módosításokat frakciószünet alatt kreálták. A megállapodásban többek között a Városligettől több kilométerre levő zuglói tereket, játszótereket, parkokat kívánnak felújítani.
Mára már jön a mosakodás az MSZP részéről, de a tények egyértelműek: hátba szúrták a baloldali összefogást, és még választóikat is becsapták, hiszen választási ígéreteikkel mentek szembe. Ezzel az MSZP ugyanis támogatja a fák kivágását és a múzeumok megépítését a sokak által megvédeni kívánt Városligetben.
A döbbenetes és felháborító döntésből több is jutott tegnapra az önkormányzat ülésén. Közösen szavazták meg ugyanis a harmadszorra előterjesztett Közbeszerzési Szabályzatot, ami ellen leginkább a Fidesz érvelt. Kárpótlásul viszont a Zuglói Társasházkezelő Kft. ügyvezetője Szatmáriné Jahl Angéla lett, aki annak a Szatmári Kristófnak az édesanyja, aki a Fidesz frakcióvezető-helyettese az országgyűlésben. A családot csak Szatmári-klánként emlegetik Zuglóban.