Döntsön a Képviselő-testület!

Helyi szavazást kezdeményez a Jobbik zuglói elnöke Orbán Viktor őszi szezonnyitó parlamenti beszédében elhangzottak kapcsán. A miniszterelnök ugyanis azt állította, hogy a kvótareferendum várható eredményének kikerülésével Brüsszel arra készül, hogy Zugló, Szeged és Salgótarján baloldali polgármestereivel egyezkedve mégis betuszkolja az illegális bevándorlókat az országba.

Czeglédi János zuglói önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi elnöke szerint az Orbán Viktor által most belógatott nem éppen mézesnek szánt madzagra feltétlenül reagálnia kell a Képviselő-testület. Döntsön a kerület arról, akarja-e, hogy a kétes értékű multikultúra ezen formájának otthont adjon.

TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET!

Orbán Viktor 2016. 09. 12-én a parlament előtt azt mondta, hogy ha Brüsszel nem boldogul az országgal, akkor városi szinten osztják majd szét a migránsokat, így Salgótarjánba, Szegedre és Zuglóba kerülhetnek a menekültek.
A kötelező betelepítési kvóta, ahogyan Magyarország, úgy Zugló érdekeivel is ellentétes. Zugló nem szeretné, ha a brüsszeli bürokraták és a Magyar Kormány a megkérdezésünk nélkül migránsokat telepítene kerületünkbe, ezzel növelnék a bűncselekmények és terrorcselekmények elkövetésének veszélyét. A betelepítés és annak járulékos hatása szociális, lakhatási jellegű problémákat vethetne fel, továbbá megnehezíthetné Zugló kulturális örökségének védelmét.
A fentiek alapján a tömeges bevándorlás és a kényszerbetelepítés önkormányzati közfeladatokkal is összefügg, helyi közügynek minősíthető.
Ezért kezdeményezem, hogy döntsön a Képviselő-testület arról, hogy otthont kíván-e adni, a kétes értékű multikultúra ezen formájának.

HATÁROZATI JAVASLAT:

1. Budapest - Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete elutasítja, hogy az Európai Unió és a Magyar Kormány előírhassa harmadik országbeli állampolgárok Zuglóba történő kötelező betelepítését.

2. Budapest - Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete arra kéri a Polgármestert, hogy minden menekültekkel kapcsolatos megkeresésről, tárgyalásról 15 napon belül tájékoztassa a Képviselő-testületet.

Határidő: 2016. szeptember. 15.
Felelős: Karácsony Gergely polgármester

Budapest, 2016. szeptember 13.

képviselő