Képviselő-testület decemberi ülése

Zugló képviselő-testülete december 15-én tartotta soros ülését, illetve azt követően az évente kötelező közmeghallgatást. Mindkét eseményen jelen voltam, a testületi-ülésen több napirendi ponthoz is hozzászóltam, illetve a szociális rendelet módosítására én is javaslatot nyújtottam be.

A rendeletmódosítási javaslatomat azért nyújtottam be, mert Zuglóban egyre többen részesülnek minimumjövedelem ellátásban, ugyanakkor egyre kevesebb a közmunkás. Ezen kívül az is a tudomásomra jutott, hogy bizonyos személyek már arról oktatják ki társaikat, hogyan lehet egyéb bevételek mellett a szabályokat „kijátszani”  és hozzájutni a minimum jövedelemjuttatáshoz is. Az oktatók emellett azt is tanácsolják, hogy utasítsák vissza a közmunkát.

A javaslatom, amelyről a döntést a testület a vita után elnapolta azt a célt szolgálja, hogy csökkenjen a költségvetést terhelő minimumjövedelemhez ügyeskedéssel hozzájutók száma.
Az újabb kamerák telepítésével kapcsolatos beterjesztésről elmondtam, hogy támogatom azt, azonban ennek csak akkor van értelme, ha bővítik a figyelőszemélyzet létszámát, amihez a jövő évi költségvetésben fedezetet kell biztosítani.

A szociális rendelet módosítására benyújtott MSZP-s javaslat kapcsán aggályomat fejeztem ki, hogy a testület több mint félmilliárd forint szociális célra történő felhasználásáról döntött anélkül, hogy valaki megvizsgálta volna, lesz-e erre keret a jövő évi költségvetésben.

önkormányzati képviselő