Húsz kamera vigyázza jövőre a Füredi lakótelep környékét

A lakossági kéréseket meghallgatva Czeglédi János önkormányzati képviselő kezdeményezte a közbiztonsági helyzet javítását célzó intézkedést. Húsz kamera felszerelését és üzembe helyezését fogadta el a Képviselő-testület, amelyek jövő évtől már folyamatosan működnek, a Füredi lakótelepen. Mind erről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be a kerület képviselője.
„A Jobbik célja a közbiztonság további erősítése többek között azzal, hogy bővítjük folyamatosan a kamerahálózatot. A Füredi lakótelepen sajnos régóta vannak autólopások, idősek ellen elkövetett rablások, konfliktushelyeztek és az emberek szubjektív biztonságérzetét zavaró jelenségek. Éppen ezért örülök, hogy általam 2015 januárjában kezdeményezett területen bővülhet a kamerarendszer. A tervezett 19 helyett 20 full HD kamera fog működni a Füredi lakótelepen, amelyek éjszaka is képesek olyan minőségű felvételt készíteni, amelyeken felismerhetőek az esetleges bűnelkövetők. A térfigyelő rendszer reményeim szerint segíti a rendőrség munkáját, valamint visszatartó erővel bír a szabálytalanságok elkövetői és a közrend megzavarói felé." -mondta Czeglédi János a Jobbik önkormányzati képviselője.